یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
اولین جلسه از سلسله نشست های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی

معینی پور با بیان اینکه فیلم تولید روایت می کند، داستان می سازد و جهان خلق می کند و در افکار عمومی و جامعه تاثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی توانند گفتگو کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل های اندیشه ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می کند، داستان می سازد و جهان خلق می کند و در افکار عمومی و جامعه تاثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی توانند گفتگو کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود، پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار کرد: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه ای به فیلم ها نگاه می کنیم.

وی با بیام اینکه "فیلم" جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می بایست به این فیلم ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آن ها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می شود و فرم های محدود، روش های گفتگوی محدود، تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت هایی که عالمان دینی در گذشته داشته اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و از خواسته های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته ایم و تبدیل به یک طبقه شده ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل های اندیشه ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور  و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که وجود دارد این است با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی شود.

دبیر علمی سلسله نشست های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه ها درصددیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha